A favorite pudding among our family and friends. The warming millet is highly nutritious, like buckwheat and quinoa, and easy to digest.
Ingredients:
50 g Almonds
200 g Millet ( pre washed and dried)
800 g Ricemilk / Milk or half Cream / half Water
1/4 Tsp Vanilla
1 P. Sea Salt
2 TBS Sweetener of Choice
2 TBS Butter or Coconut Oil
Method:
- Grind almonds 10 sec / speed 8 and put aside
- Grind millet 1 min / speed 10
- Add all ingredients and cook 10 min / 80°C / speed 4 and 15 min / without heat / speed 4
- Pour into a mold, cover and let cool overnight
- Flip on a plate the next day
Variation: Add 2 TBS cacao powder
Hirsepudding
Dies ist der Lieblingspudding meiner Familie und unserer Freunde. Ich bereite ihn immer einen Tag im voraus zu.
Zutaten:
50 g Mandeln
200 g Hirse ( gewaschen und im Sieb getrocknet)
800 g Reismilch / Milch oder halb Sahne / halb Wasser
1/4 TL Vanille
1 Pr. Salz
2 EL Honig / Agave / Rohrzucker oder Ahornsirup
2 EL Butter / Kokosoel
Zubereitung:
- Mandeln 10 Sek./Stufe 8 mahlen und umfuellen
- Hirse 1 Min./Stufe 10 oder in der Getreidemuehle mahlen
- Alle Zutaten 10 Min./80°/Stufe 4 garen und 15 Min./Stufe 4 quellen lassen
- In einer Form abgedeckt oder festen Ringform geschlossen abkuehlen lassen und kalt stellen
- Am naechsten Tag auf eine Platte stuerzen
Mit roter Gruetze und Schlagsahne, Erdbeeren oder sonstige Beeren geniessen
Variante: 2 EL Kakao zugeben
Ach du lieber Mensch! Tebasile, this is TOO GORGEOUS and also easy to prepare. Simple clean healthy flavours, und so pretty, pretty, pretty! Your beautiful presentation makes me think of the Edelweiss flower and I want to make this dish right now. It will have to wait though, because I don't have millet in the house today. I'm putting your recipe on the blog list of super recipes to try next. Big hug to you and "thanks again"!
ReplyDeleteYou made my day Helene! I love it when you practice your german :-). Thanks for putting this receipe on your list. I hope you become a millet fan!
ReplyDeleteDie Blütenform ist wunderschön! Wenn es solche Formen doch auch nur bei uns gäbe.
ReplyDeleteWir kann ich mir den Geschmack des Puddings vorstellen?
Huhu Floh,
ReplyDeletedie Form gibt es bei Euch auch - google mal nach Silikon Sonnenblumen !
Der Pudding ist nicht zu suess, schoen cremig und schmeckt nach Mandel :-)
Vielen lieben Dank für meinen ersten Hirsepudding, bin ja ohnehin ein Fan deiner Rezepte in diversen ThermomixForen...liebe Grüße
ReplyDeleteGern geschehen. Ich freu mich ueber Deinen Kommentar "Anonymus" :-)!
ReplyDeleteBarbara "omg i LOVE that pudding <3 it's sooooooo good!!!"
ReplyDeleteI've been wanting to make this during for a long time now. Please can you describe how to wash and dry the millet. Thanks, I can't wait to try it!
ReplyDeleteHi there,
Deletesorry , I didn't see you question! Just rinse the millet well and drain it a couple hours before you want to grind it.