Ingredients:
250 g Soy Milk or Almond Milk
1 Vanilla Bean
2 Tsp Matcha Powder
250 g Dark Chocolate 70%
50 g Raw Pistachio Nuts
Method:
- Scrape vanilla bean and warm with soy milk to 80°C at Speed 3
- Add matcha powder and chocolate in pieces and melt 2 min on Speed 2-3
- Pour into a bowl and set aside
- Allow mixture to cool at room temperature for 2 hours or refrigerate
- Gently mould the truffle mixture into round, bite-sized balls with a little spoon or melon baller
- Grind pistachios 10-20 sec / Speed 7
- Roll in the ground pistachios, or other coating, until well covered
- Place the truffles on a parchment-lined baking tray, cover and refrigerate until firm - about two hours
Dark chocolate 85% + 2 Tsp agave syrup
Matcha Trueffel
fuer Schokoladenfans
Zutaten:
250 g Sojamilch oder Mandelmilch
1 Vanilleschote
2 TL Matchateepulver
250 g Bitterschokolade 70%
50 g ungesalzene Pistazienkerne
Zubereitung:
- Das ausgeschabte Mark der Vanilleschote mit der Sojamilch auf 80°C/Stufe 3 erwaermen
- Matchapulver und Bitterschokolade in Stuecken zugeben und 2 Min / Stufe 2-3 schmelzen lassen
- Die Masse umfuellen und bei Zimmertemperatur ca 2 Std auskuehlen lassen, oder im Kuehlschrank, bis formbar
- Pistazienkerne auf 10-20 Sek./Stufe 7 mahlen
- Mit dem Loeffel Kugeln abstechen und im Pistazienmehl wenden
- und fuer ca. 2 Std. kuehl stellen
- Die Trueffel im Kuehlschrank aufbewahren
85% Schokolade + 2 TL Agavesirup unterruehren
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