Wednesday, June 22, 2011

Matcha Truffle

An easy chocolate truffle recipe. The chocolate mix needs a little time to set.



Ingredients:
250 g Soy Milk or Almond Milk
1 Vanilla Bean
2 Tsp Matcha Powder
250 g Dark Chocolate 70%
50 g Raw Pistachio Nuts

Method:
  • Scrape vanilla bean and warm with soy milk to 80°C at Speed 3 
  • Add matcha powder and chocolate in pieces and melt 2 min on Speed 2-3
  • Pour into a bowl and set aside
  • Allow mixture to cool at room temperature for 2 hours or refrigerate
  • Gently mould the truffle mixture into round, bite-sized balls with a little spoon or melon baller
  • Grind pistachios 10-20 sec / Speed 7
  • Roll in the ground pistachios, or other coating, until well covered
  • Place the truffles on a parchment-lined baking tray, cover and refrigerate until firm - about two hours
Variation:
Dark chocolate 85%  + 2 Tsp agave syrup



Matcha Trueffel

fuer Schokoladenfans

Zutaten:
250 g Sojamilch oder Mandelmilch
1 Vanilleschote
2 TL Matchateepulver
250 g Bitterschokolade 70%
50 g ungesalzene Pistazienkerne

Zubereitung:
  • Das ausgeschabte Mark der Vanilleschote mit der Sojamilch auf 80°C/Stufe 3 erwaermen
  • Matchapulver und Bitterschokolade in Stuecken zugeben und 2 Min / Stufe 2-3 schmelzen lassen
  • Die Masse umfuellen und bei Zimmertemperatur ca 2 Std auskuehlen lassen, oder im Kuehlschrank, bis formbar
  • Pistazienkerne auf 10-20 Sek./Stufe 7 mahlen 
  • Mit dem Loeffel Kugeln abstechen und im Pistazienmehl wenden
  • und fuer ca. 2 Std. kuehl stellen
  • Die Trueffel im Kuehlschrank aufbewahren
Variante:
85% Schokolade + 2 TL Agavesirup unterruehren

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