Ingredients:
250 g Soft Wheat or Spelt - fresh ground
2 Tsp Aluminfree Baking Powder
1 Tsp Baking Soda
1/2 Tsp Cinnamon
1/4 Tsp ground Cloves
1 P. Sea Salt
320 g Butternut - steamed or baked
130 g Maple Syrup
1 Tsp Vanilla
2 Tbsp Oil
75 g Goji Berries or Raisins - soaked and strained
75 g Pecans
Method:
- Preheat the oven to175 °C / 350°F, grease a loaf pan and set aside
- Place a bowl on TMX and meassure in flour, baking powder, baking soda, cinnamon, gloves and salt
- Place butternut, maple syrup, oil and Vanilla in TMX bowl and mix 1 Min/Speed 5
- Add dry ingredients and blend 10 Sec/Speed 4
- Stir in the goji berries and pecans for 5 Sec/Speed 3/Reverse Speed
- Spoon into the prepared loaf and bake for 45 minutes, or until a chop stick inserted in the center comes out clean
Butternut Goji Pekan Kuchen
Den Butternut gare ich geschaelt und gewuerfelt im Gaerkoerbchen fuer ca 20 Min / Varoma / Stufe 2 oder ungeschaelt am Stueck fuer ca 1 Std im Backofen.
Zutaten:
250 g Vollkornmehl -Weichweizen oder Dinkel frisch gemahlen
2 TL Weinsteinbackpulver
1 TL Natron
1/2 TL Zimt
1/4 TL gem. Nelken
1 Pr. Salz
320 g Butternut - geduenstet oder gebacken
130 g Ahornsirup
1 TL Vanilleextrakt
2 EL Oel
75 g Gojibeern - eingeweicht u. abgetropft
75 g gehackte Pekannuesse
Zubereitung:
- Backofen auf 175 °C / 350°F vorheizen und eine Kastenform fetten
- Pekans auf Stufe 5 zerkleinern und umfuellen
- Mehl, Backpulver, Natron, Zimt, Nelken und Salz in einer Schüssel vermengen
- Butternut, Ahornsirup, Öl und Vanille 1 Min./Stufe 5 cremig rühren
- Mehlmischung zugeben und 10 Sek./Stufe 4 rühren
- Gojibeeren und Pekannüsse 5 Sek./Stufe 3/Linkslauf unterheben
- in die gefettete Kastenform geben und ca. 45 Min. backen
this looks delicious - i bet the butternut keeps it moist as well
ReplyDeleteThanks Antony, yes it does and it replaces like applesauce or bananas part of the fat and eggs
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