Thursday, August 19, 2010

Marinated Bell Pepper Salad

Marinated peppers are one of our favourites and so handy for a last minute salad or appetizer during summer. They should keep up to a week - not in our house - in the refrigerator . I use the marinade for 1 or 2 quart/ liter jars and turn the jar a couple of times.




Ingredients:
6-8 Bell peppers, washed and deseeded
2 Onions
200 g (3/4c) Apple Cider Vinegar
300 g ( 1 1/2 c) Oil
1 TBS Lemon Juice
Salt & Pepper

Method:
  • Mix ACV, lemon juice, oil, salt and pepper
  • Cut peppers and onions in slices or rings
  • Place layered in glass
  • Pour marinade over the peppers, cover and refrigerate for 1 day before serving
Tip: I reuse the marinade always for another batch



Paprikasalat

Dieser marinierte Paprikasalat ist im Kuehlschrank bis zu einer Woche haltbar. Die Marinade ist fuer ein 1- oder 2 l- Glas. Ich schuettel das Glas beim Vorbeilaufen immer wieder mal.


Zutaten:
6-8 Paprika, gewaschen und entkernt
2 Zwiebeln
200 g ( 3/4 Tasse) Apfelessig
300 g ( 1 1/2 Tassen) Oel
1 EL Zitronensaft
Salz & Pfeffer


Zubereitung:
  • Paprika und Zwiebeln in Streifen oder Ringe schneiden
  • Ins Glas schichten 
  • Mit den restl. Zutaten die marinade zubereiten und ueber die Paprika giessen.
  • Das Glas verschliessen und im Kuehlschrank mind. 1 Tag durchziehen lassen
Tip: Die Marinade absieben und ein weiteres Mal verwenden.

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