Inspired by a question for Cashew Cream, which was to runny at Forum Thermomix , I came up with this pie. Everybody, who tried it at the Health & Wellness Fair loved it.
Ingredients:
Crust:
200 g Almonds, soaked and dehydrated
200 g Dates, pitted
20 g Coconut, desiccated
Filling:
130 g Cashews (unsoaked)
150 g Water, filtered
80 g Honey, raw local
60 g Coconut, desiccated
1 tsp Lemon Juice, fresh
1 pinch of Himalayan Salt
1/2 Vanilla Bean, split and scraped
3 to 4 ripe Fair Tade Bananas (sliced and brushed with fresh lemon juice)
2 Tbsp Coconut to sprinkle
Method:
- grind the almonds for the tart shell 2 sec/speed 8
- add dates and coconut, blend 15-20 sec/speed 5 and press evenly with moist fingers into tart pan
- blend the ingredients for the filling for 1 min/speed 10. Mixture should have the consistency of thick pancake batter. Pour into prepared shell
- Arrange bananas in overlapping rows beginning at the edge of the tart. Sprinkle with the reserved coconut. Chill for 1 hour
Rohkoestliche Bananen-Kokos-Pie
Zutaten:
Boden:
200 g Mandeln (vorher eingeweicht und gedörrt)
200 g Datteln (entkernt)
20 g Kokosflocken
Fuellung:
130 g Cashewkerne
150 g gefiltertes Wasser
80 g unpasteurisierter Honig
60 g Kokosflocken
1 TL frischer Zitronensaft
1 Pr. Himalayasalz
1/2 Mark einer Vanilleschote
3 bis 4 reife Fair Trade Bananen (in Scheiben geschnitten und mit frischen Zitronensaft bepinselt)
2 EL Kokosflocken
Zubereitung:
- Mandeln für den Boden 2 Sek./Stufe 8 zerkleinern
- Datteln und Kokosflocken zugeben, 15-20 Sek./Stufe 5 und mit feuchten Fingern in eine Tarteform pressen
- Zutaten für die Füllung 1 Min./Stufe 10 mixen und in die vorbereitete Form giessen.
- Mit den Bananen dekorieren und den restlichen Kokosflocken bespränkeln. Für 1 Stunde kühl stellen.