Tuesday, May 25, 2010

Steamed Napa Cabbage Salad with Sprouted Tofu



Ingredients:

200 - 400 g Tofu, cubed
Napa Cabbage, fine sliced

Marinade:

2 Tbsp Shoyu
1 Tbsp Sesame Oil
1/2 Tsp Red Pepper Flakes

Dressing:

4 Tbsp Shoyu
4 Tsp Sesame Oil
2 Tbsp Sesame Seeds ( roasted opt.)
Juice of 1 Lime
2 Tsp Honey or Agave
2 cloves of garlic

1 Green Pepper
2 Carrots (juliened)
3 Spring Onions, Chives, Red or White Onion

Black Sesame Seeds

Method:
  • Place  the napa cabbage into the steamer basket and into the Varoma,
  • Tofu on the Varoma tray and steam with 800 g water for 17 min / Varoma / Speed 2
  • marinate the steamed tofu with the marinade for 1 hour
  • blend ingredients for the dressing on Speed 5
  • and pour over the vegetables and marinated tofu and sprinkle with black sesame

Marinierter Tofu mit Chinakohl



Zutaten:
200 - 400g Tofu in Wurfel geschnitten
feingeschnittener Chinakohl

Marinade
2 EL Sojasosse
1 EL Sesamoel
0,5 TL rote Paprikaflocken (die vom Tuerken)


Salatsosse
4 EL Sojasosse
4 TL Sesamoel
2 EL Sesam
Saft einer Limone
2 Knoblauchzehe, durchgedrueckt
2 TL Honig oder Agavesirup


1 gruener Paprika
 2 Moehren in Juliennestreifen
3 Fruehlingszwiebeln, Schnittlauch oder 1 weisse oder rote Zwiebel
Schwarzer Sesam


Zubereitung:
  • Chinakohl in das Gaerkoerbchen und Varoma geben, 
  • den Tofu in den varomaaufsatz und 17 Min./Varoma/Stufe 2 garen
  • den geduensteten Tofu fuer 1 Std marinieren
  • Zutaten fuer die Salatsosse auf Stufe 5 verruehren
  • mit dem geduensteten Chinakohl, Tofu samt Marinade, Zwiebeln und Paprika und Moehren vermischen.

No comments:

Post a Comment