Ingredients:
50 g Young Coconut 200 g Water
120 g Maple Sugar
Vanillaextract
1 Tsp candied Orangepeel (marinated in maple syrup)
1 TBS Chai Spice Powder
1 Pinch Nutmeg
50 g Virgin Oil De Coco-Crème™
300 g sliced Almonds
100 g rolled Oats
30 g Quinoa (fresh ground)
1 Pinch Sea Salt
100 g Cocoa Camino orange
10 g Cacao Butter
Method:
- Blend young coconut with water, warm 3 min / 37° C/ speed 2. Blend again.
- Add maple sugar, vanilla extract, orange peel and heat for 5 min / 90° / speed 3
- Add spices and coconut oil. Blend on speed 4.
- Add sliced almonds, oatflakes and quinoa flour. Mix 10 sec / speed 3 using the spatula to help.
- Drop by tablespoonfuls onto cookie sheet lined with baking paper and bake for about 20 minutes at 170°C
- Allow to cool
- Melt the chocolate and cacao butter for 3 min / 50° C / speed 1.
- Dip cooled florentines into chocolate or brush on with pastry brush.
-Chai Spice and orange peel in maple syrup-
Tip:
Enjoy the remaining chocolate as chocolate milk ( dairy, rice, almond) warmed for 4 min / 80°C / speed 4:
Kokos Quinoa Florentiner
Zutaten:
50 g Kokosfleisch einer jungen Kokosnuss
200 g Wasser
120 g Ahornzucker
Vanilleextrakt
1 TL Orangenschale (eingelegt in Ahornsirup)
1 EL Chai Gewuerz
1 Pr Muskat
50 g Kokosoel
300 g Mandelblaettchen
100 g Haferflocken (frisch geflockt)
30 g Quinoa (frisch gemahlen)
1 Pr Meersalz
100 g Orangenschokolade
10 g Kakaobutter
Zubereitung:
- Kokos mit Wasser auf Stufe 6 durchmixen, 3 Min / 37° C/ Stufe 2 erwaermen und nochmal durchmixen.
- Ahornzucker, Vanilleextrakt, Orangenschale zugeben und fuer 5 min / 90° / Stufe 3 erwaermen
- Gewuerze und Kokosoel zugeben. Auf Stufe 4 verruehren.
- Mandeln, Haferflocken und Quinoamehl zugeben. 10 sec auf Stufe 3 mit Hilfe des Spatels unterheben.
- Essloeffelweise auf ein mit Backpapier belegtes Backblech geben und ca. 20 Minuten bei 170°C (vorgeheizt) backen.
- Vom Backpapier loesen und abkuehlen lassen.
- Die Schokolade und Kakaobutter 3 Min / 50° C / Stufe1 schmelzen und auf die Unterseite der Florentiner streichen und trocknen lassen
Tip: Den Mixtopf nicht ausspuelen, Milch zugeben, 4 Min./ 80°/ Stufe 4 erwaermen und als heisse Schokolade geniessen.
ohhhhhh..... hmmmmm..... Klasse sehen sie aus.
ReplyDeleteLiebe Grüße Gaby
These are beautiful with your special recipe touches. I think I would reserve some spice mix to add to the chocolate drink too ;-) And these cups are soo cute! I SO wish you lived in my neighbourhood and I could simply walk over in the snow to share these treats with you Tebasile. (Maybe when you move to British Columbia ?!?)
ReplyDeleteSeasonal greetings.
ReplyDeletecooking with Quinoa is still very new to me, so I am very interested in new ways of experimenting with this grain.
Thanks for sharing.
Sieht lecker aus. Grüsse...
ReplyDeleteHi Helene,yes come over :-). Wouldn't it be easier for you to move to Ontario ? I like to collect cups, these are from Starbucks.
ReplyDeleteDanke Nesrin und Gaby, zum Glueck sind alle weg :-)
ReplyDeleteYou're welcome mangocheeks. I love to experiment with quinoa.
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