Wednesday, December 15, 2010

Coconut Quinoa Florentine Cookies











Ingredients:
50 g Young Coconut
200 g Water
120 g Maple Sugar
Vanillaextract
1 Tsp candied Orangepeel (marinated in maple syrup)
1 TBS Chai Spice Powder
1 Pinch Nutmeg
50 g  Virgin Oil De Coco-Crème™
300 g sliced Almonds
100 g rolled Oats
30 g Quinoa (fresh ground)
1 Pinch Sea Salt

100 g  Cocoa Camino orange
10 g Cacao Butter


Method:
  • Blend young coconut with water, warm 3 min /  37° C/ speed 2. Blend again.
  • Add maple sugar, vanilla extract, orange peel  and heat for 5 min / 90° / speed 3
  • Add spices and coconut oil. Blend on speed 4.
  • Add sliced almonds, oatflakes and quinoa flour. Mix 10 sec / speed 3 using the spatula to help.
  • Drop by tablespoonfuls onto cookie sheet lined with baking paper and bake for about 20 minutes at 170°C
  • Allow to cool
  • Melt the chocolate and cacao butter for 3 min / 50° C /  speed 1.
  • Dip cooled florentines into chocolate or brush on with pastry brush.


                                          -Chai Spice and orange peel in maple syrup-


Tip:
Enjoy the remaining chocolate as chocolate milk ( dairy, rice, almond) warmed for 4 min / 80°C / speed 4:





Kokos Quinoa Florentiner

Zutaten:
50 g Kokosfleisch einer jungen Kokosnuss
200 g Wasser
120 g Ahornzucker
Vanilleextrakt
1 TL Orangenschale (eingelegt in Ahornsirup)
1 EL Chai Gewuerz
1 Pr Muskat
50 g Kokosoel
300 g Mandelblaettchen
100 g Haferflocken (frisch geflockt)
30 g Quinoa (frisch gemahlen)
1 Pr Meersalz

100 g Orangenschokolade
10 g Kakaobutter


Zubereitung: 
  • Kokos mit Wasser auf Stufe 6 durchmixen, 3 Min / 37° C/ Stufe 2 erwaermen und nochmal durchmixen.
  • Ahornzucker, Vanilleextrakt, Orangenschale zugeben und fuer 5 min / 90° / Stufe 3 erwaermen 
  • Gewuerze und Kokosoel zugeben. Auf Stufe 4 verruehren.
  • Mandeln, Haferflocken und Quinoamehl zugeben. 10 sec auf Stufe 3 mit Hilfe des Spatels unterheben.
  • Essloeffelweise auf ein mit Backpapier belegtes Backblech geben und ca. 20 Minuten bei 170°C (vorgeheizt) backen.
  • Vom Backpapier loesen und abkuehlen lassen.
  • Die Schokolade und Kakaobutter 3 Min / 50° C / Stufe1 schmelzen und auf die Unterseite der Florentiner streichen und trocknen lassen

Tip: Den Mixtopf nicht ausspuelen, Milch zugeben, 4 Min./ 80°/ Stufe 4 erwaermen und als heisse Schokolade geniessen.

7 comments:

  1. ohhhhhh..... hmmmmm..... Klasse sehen sie aus.
    Liebe Grüße Gaby

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  2. These are beautiful with your special recipe touches. I think I would reserve some spice mix to add to the chocolate drink too ;-) And these cups are soo cute! I SO wish you lived in my neighbourhood and I could simply walk over in the snow to share these treats with you Tebasile. (Maybe when you move to British Columbia ?!?)

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  3. Seasonal greetings.

    cooking with Quinoa is still very new to me, so I am very interested in new ways of experimenting with this grain.

    Thanks for sharing.

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  4. Hi Helene,yes come over :-). Wouldn't it be easier for you to move to Ontario ? I like to collect cups, these are from Starbucks.

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  5. Danke Nesrin und Gaby, zum Glueck sind alle weg :-)

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  6. You're welcome mangocheeks. I love to experiment with quinoa.

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