Tuesday, February 15, 2011

Marinated Kale Salad

Raw Kale is my most favourite salad ever! You can serve the salad immediately or let it sit in the fridge for a few hours.



Ingredients:

1/2 Bunch Parsley
1 Clove Garlic
1 Bunch Kale = 4 -5 leaves of kale, washed and stems cut off
Juice of 1/2 Lemon
2 Tbsp Hempseed or Flaxseed Oil
1 Tbsp of Bragg's
Sea Salt
Pinch of Cayenne

Shelled Hemp Seed to sprinkle


Method:
  • Place parsley and garlic in the TMX-bowl and chop for 4-5 sec. on speed 5
  • Cut or tare kale leaves. Add  to the mixing bowl with with lemon juice, oil, Bragg's, salt and cayenne
  • Mix for 1-2 minute on speed 3 / reverse

Add some tomatoes, cucumber and avocado



Kale salad, fresh baked sourdough bread, varoma
steamed sweet potatoes, goat cream cheese and avoca




Gruenkohlsalat

Zutaten:
1/2 Bund Petersilie
1 Knoblauchzehe
1 Bund = 4 Blaetter Gruenkohl kleingerupft (ohne Stiel)
Saft einer halben Zitrone
2 EL Oel (z.B. Lein- oder Hanfoel)
1 EL Sojasosse
1 P. Cayenne
Salz nach Belieben

Zubereitung:

  • Petersilie und Knoblauch auf Stufe 5 zerkleinern
  • restliche Zutaten zugeben und 1 Min./Stufe 3 / LL 
Mit Hanfnuessen bestreuen

Entweder gleich geniessen oder fuer ein paar Std. marinieren. Haelt 1-3 Tage. Vor dem Anrichten evtl. Tomatenwuerfel oder Paprika und Avocado unterheben und mit Cayenne abschmecken.

Der Salat schmeckt goettlich auf einem Sandwich mit Kraeuterfrischkaese (Ziege), im Varoma gegarten Suesskartoffeln und Avocado

No comments:

Post a Comment