Ingredients:
Raw Eggs (room temperature)
Fresh Turmeric
Coconot Oil
Method:
- Steam your eggs with 500ml water for 14 min / Varoma / speed 1 in steaming basket or with 800ml water for 20 min / Varoma / speed 1
- Rinse under cold water to cool
- Slice the turmeric root with a vegetable peeler and rub on the eggs
- Wait until they are dry and rub a coat of coconut oil over the eggs
Colouring easter eggs while boiling. The recipe for the silk tie dyed easter eggs and more pics here.
Tumeric root coloured egg wrapped in kale and steamed at the same time with the silk tie eggs
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you know where your eggs come from ? How many chickens do you know that live in a school bus?
Kurkuma gefaerbte Ostereier
Mit dem im Kurkuma enthaltenen Farbstoff lassen sich sich Ostereier wunderbar natuerlich faerben. Allerdings sollte man mit Handschuhen arbeiten. Die Verfaerbungen an den Fingern verschwinden aber nach 2 Tagen von alleine.
Zutaten:
Eier
Frische Kurkumawurzel
Kokosoel
Zubereitung:
- Eier mit 500ml Wasser fuer 14 Min. / Varoma / Stufe 1 im Gaerkoerbchen oder mit 800ml Wasser fuer 20 Min / Varoma / Stufe 1 im Varomaaufsatz garen und kalt abschrecken
- Mit dem Gemueseschaeler vom Kurkumarhizom Streifen abschneiden und die Eier abreiben.
- Trocknen lassen und mit Kokosoel einreiben
Die Anleitung fuer die mit Seide gefaerbten Eier steht hier
That is such a great idea. Don't know why I never thought of it:) They look beautiful.
ReplyDeleteI asked myself the same Sasha, it took me almost seven years :-)
ReplyDelete