200 g Almonds, soaked overnight and peeled
6-7 Apricot Seeds, soaked and peeled
110 g Maple Sugar
Method:
- Grind the maple sugar 10 sec. / speed 10
- Add almonds and apricot seeds 25 sec / speed 9-10
- Scrape down with spatula and blend for 2 min / 37°C / speed 3
- Let set in the fridge - keeps forever - for a while
- Divide marzipan into equal size pieces, form and roll marzipan balls in cacao powder, cinnamon or coconut flakes
Variation: use honey instead maple sugar
Marzipan Rohmasse
Zutaten:
200 g Mandeln, ueber Nacht eingeweicht und geschaelt oder blanchiert
6-7 Aprikosenkerne / Bittermandeln, eingeweicht und geschaelt
110 g Ahornzucker
Zubereitung:
- Ahornzucker 10 Sek /Stufe 10 mahlen
- Mandeln und Aprikosenkerne zugeben und 25 Sek / Stufe 9-10 mahlen
- Masse mit dem Spatel nach unten schieben und fuer 2 Min / 37°C / Stufe 3 ruehren
- Die Masse im Kuehlschrank einen halben Tag durchziehen lassen. Kugeln formen und in Kakaopulver, Zimt oder Kokosraspel wenden
oh i love marzipan, thank you
ReplyDeleteYou're welcome Antony...enjoy
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