Thursday, January 20, 2011

Maple Marzipan

Making almond paste is so simple:




Ingredients:
200 g Almonds, soaked overnight and peeled
6-7 Apricot Seeds, soaked and peeled
110 g Maple Sugar

Method:
  • Grind the maple sugar 10 sec. / speed 10
  • Add almonds and apricot seeds 25 sec / speed 9-10
  • Scrape down with spatula and blend for 2 min / 37°C / speed 3
  • Let set in the fridge - keeps forever - for a while
  • Divide marzipan into equal size pieces, form and roll marzipan balls in cacao powder, cinnamon or coconut flakes 
Variation:  use honey instead maple sugar




Marzipan Rohmasse

Zutaten:
200 g Mandeln, ueber Nacht eingeweicht und geschaelt oder blanchiert
6-7 Aprikosenkerne / Bittermandeln, eingeweicht und geschaelt
110 g Ahornzucker

Zubereitung:
  • Ahornzucker 10 Sek /Stufe 10 mahlen
  • Mandeln und Aprikosenkerne zugeben und 25 Sek / Stufe 9-10 mahlen 
  • Masse mit dem Spatel nach unten schieben und fuer 2 Min / 37°C / Stufe 3 ruehren
  • Die Masse im Kuehlschrank einen halben Tag durchziehen lassen. Kugeln formen und in Kakaopulver, Zimt oder Kokosraspel wenden
Variante: Honig anstatt Ahornzucker

2 comments: